Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 200 g smör
Blanda ihop smöret med pressad vitlök. Servera med lite vitlökssmör ovanpå och en sallad till. Stek rostbiffen 1 min på varje sida. 3 skivor rostbiff (ca 250 g sammanlagt). 75 g smör
Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme. Rostbiff 1,5-2 kgSalt,pepparSmör att bryna i1 köttbuljongtärning1 dl rödvinsparrisredning2 msk maizena4 msk ljummet vattenlökringar1 gul lök0,5 dl vetemjöl0,5-1 dl vitt vin0,5 dl vattenen nypa sockermatolja att fritera isaltKöttetSätt ugnen på 175 graderPutsa köttet om det finns mycket senor. Under denna tid hinner det bli 2-3 grader mer så slut temperaturen blir runt65-67 grader och rostbiffen blir rosa/röd. Smör att bryna i1 köttbuljongtärning
Bryn smöret i stekpanna och bryn hela köttbiten på alla sidor. Rostbiff med rödvinsky är så lätt att göra och kräver inte mycket tid vid spisen då det lagar sig själv
De två sorterna kött var dovhjortsstek och rostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Salta och peppra rostbiffen väl och bryn sedan den i en varm stekpanna med lite olivolja eller smör. Smält smöret i en kastrull eller skål i mikron och ställ åt sidan
Stek rostbiffen i smör och olja. Laga Najnis rostbiff med gorgonzolasås, vetja, och era smaklökar kommer att slå små volter av förtjusning, vågar jag lova