Rostbiff sky recept

Rostbiff

Rostbiff

Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Rostbiff ala lergryta

Rostbiff ala lergryta

Av skyn kan göra en jättegod sås. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g)
Rostbiff

Rostbiff

Ta vara på skyn. Ta ut rostbiffen och svep in den i aluminiumfolie. Koka upp sky, rödvin, tomatpuré och buljong i en liten kastrull
Rostbiff med Dansk Remouladsås

Rostbiff med Dansk Remouladsås

Veterinärens Nattamat är en annan favorit, med Pastej, Saltkött, Gelé på Sky och Lök. En enkel middag på färdigköpt Rostbiff med en currydoftande Dansk Remoulad
Rostbiff med rödvinssås lökringar och sparris

Rostbiff med rödvinssås lökringar och sparris

SåsenAv skyn som bildats i formen gör vi sås. Rostbiff 1,5-2 kgSalt,pepparSmör att bryna i1 köttbuljongtärning1 dl rödvinsparrisredning2 msk maizena4 msk ljummet vattenlökringar1 gul lök0,5 dl vetemjöl0,5-1 dl vitt vin0,5 dl vattenen nypa sockermatolja att fritera isaltKöttetSätt ugnen på 175 graderPutsa köttet om det finns mycket senor. Under denna tid hinner det bli 2-3 grader mer så slut temperaturen blir runt65-67 grader och rostbiffen blir rosa/röd. Häll över all sky i en kastrull tillsätt 1 dl vin, eller som jag gjorde, 4 rödvinsisbitar
Rostbiff och rödvinssky

Rostbiff och rödvinssky

Rostbiff med rödvinsky är så lätt att göra och kräver inte mycket tid vid spisen då det lagar sig själv
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter

Marinerad rostbiff med balsamico, honung och örter

Häll över marinaden och skyn från köttet. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Rostbiff. (Vill du ha rostbiffen mer röd tar du ut den vid ca 55°, vill du bara ha den lätt rosa tar du ut den vid 65°). 1 ½ kg rostbiff

Balsamicomarinerad rostbiff och örtig hasselbackpotatis

Skysås. En stek som till exempel rostbiff mättar många och även är god kall. Ta tillvara skyn som lämnat i ugnsformen, men sleva först borst det mesta av oljan på ytan med en sked (det går enklast om du vinklar formen så att all sky rinner ner i ett hörn)
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Häll över marinaden och skyn från köttet. Krydda rostbiffen med salt och svartpeppar. kg rostbiff. Sätt ugnen på 125 grader
Egen rostbiff

Egen rostbiff

På så sätt kan du använda skyn till sås, annars dunstar skyn bort. Ta ut rostbiffen i god tid så att den inte är kylskåpskall vid tillagningen
Lågvärmestekt Rostbiff på Älgkalv med Skysås

Lågvärmestekt Rostbiff på Älgkalv med Skysås

Lågvärmestekt Rostbiff på Älgkalv. Sila av skyn, smaka av den,. Skysås med Rödvin och Grädde. Ös köttet med skyn var 30. tallrik med 1+2 msk sky och täck med folie - låt vila minst 1 timme
Klassisk rostbiff i ny tappning

Klassisk rostbiff i ny tappning

Allra helst när den serveras med höstens primörer och en härlig rödvinssky. En mör, rosastekt rostbiff i tunna skivor är svårslagen
Rostbiff med marinad

Rostbiff med marinad

Häll över marinaden och skyn från köttet. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden över rostbiffen
Vinmarinerad Rostbiff

Vinmarinerad Rostbiff

Ta upp rostbiffen direkt och lägg i en fryspåse och häll på portvinsskyn. Jag har äntligen lyckats komponera ihop ett bra recept på rostbiff som ger en saftig och smakrik rostbiff