Rostbiff potatiskaka recept

Middag på ön, del 2

Middag på ön, del 2

Lammrostbiff med potatis- och sötpotatiskaka och portvinssås. Lammrostbiff, har ni ätit det. Sagt och gjort, den serverades i helgen med potatiskaka och portvinssås à la Remsan (tack tack tack)

Potatiskaka

Till den här potatiskakan serverade jag bl a helstekt rostbiff och rödvinssky. Potatiskakan är väldigt rik på smak och den kommer jag att göra fler gånger

Baskost - lite inspiration

- Rostbiff (kött i hel bit som steks i ugn med salt, peppar)- Tjälknöl (helt fryst kött steks från fryst på svag värme, koka saltlag med salt och pepaprkorn och låt det färdigstekta köttet ligga i saltlagen ett par timmar)- Stekt kött - biff/lövbiff etc i färdiga bitar- Köttbullar/köttfärslimpa/hamburgare (vilt-/nötfärs, risdryck/vatten, po-fiber, salt, peppar)- Woka strimlat kött eller viltskav, salt, peppar

Oxfilé med murklor och rödvin

Denna gång hade de bytt ut Tournedos på rostas mot Filé av rostbiff. Lammfilé och fetatäckt tryffelbakad potatiskaka med timjansky

Lammkotletter med parmesancrème

Jag köper ofta rostbiff eller ytterfilé av lamm, men måste ändå erkänna att just kolgrillade lammkotletter är bland det bästa jag vet