Lammrostbiff med potatis- och sötpotatiskaka och portvinssås. Lammrostbiff, har ni ätit det. Sagt och gjort, den serverades i helgen med potatiskaka och portvinssås à la Remsan (tack tack tack)
Potatisgratäng eller potatiskaka. Putsa rostbiffen fri från hinnor. Skär upp lammrostbiffen och servera tillsammans med gratäng, rödvinssås och svampragu
Till den här potatiskakan serverade jag bl a helstekt rostbiff och rödvinssky. Potatiskakan är väldigt rik på smak och den kommer jag att göra fler gånger
- Rostbiff (kött i hel bit som steks i ugn med salt, peppar)- Tjälknöl (helt fryst kött steks från fryst på svag värme, koka saltlag med salt och pepaprkorn och låt det färdigstekta köttet ligga i saltlagen ett par timmar)- Stekt kött - biff/lövbiff etc i färdiga bitar- Köttbullar/köttfärslimpa/hamburgare (vilt-/nötfärs, risdryck/vatten, po-fiber, salt, peppar)- Woka strimlat kött eller viltskav, salt, peppar