Rostbiff är en sån där smidig, enkel och väldigt god lösning när det är många som ska mättas, oftast köper man ju färdigskivad rostbiff i affären men man kan faktiskt lätt lösa det på egen hand i sitt eget kök
Ta ut den och omslut den i aluminiumfolie och låt den svalna i rumstemperatur. Inspirationen kommer från Kafé deluxe i Växjö där jag beställde rostbiff med primörsallad och dragoncrème till lunch
Tänk 25 minuter per kilo kött, då blir den härligt röd inuti. 2,25 kg rostbiff eller innanlår. 2,25 kg rostbiff eller innanlår 1 msk olivolja 1,5 tsk salt peppar 1 tsk rosmarin, finhackad färsk eller smulad torkad
Yttre stek passar bäst till grytor var man låter köttet sjuda i fred en lång stund, så jag lade lägre temperatur än vad man vanligt har för att steka rostbiff och lät den vara i ugnen lite längre
Per kg kött. Fransk rostbiff. smörpapper och en handduk, låt svalna minst en timme, kyl ev. När innertemperatur är 60-70 grader, ta ut och linda in i t
Steka den i panna, ösa med smör och sedan tillaga den i ugn på relativt låg temperatur. Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff
I fredags gjorde vi planka till middag och en flaska av Per Mobergs rödvin. 2 pers. Ca 500 gram oxfilé eller rostbiff (skivor) . 2 pers. Ca 500 gram oxfilé eller rostbiff (skivor)
ost, rostbiff, räkor, tomat, gurka, kiwi, citron, dill. Klassisk Smörgåstårta 8-10 pers. ca 16 st landgångsbröd (4 per lager). 8-10 pers ca 16 st landgångsbröd (4 per lager)