DAGENS RECEPT 14-09-27MARINERAD ROSTBIFFRostbiff eller en bit benfri nötstek blir extra mör och fin om den marineras före grillningen eller stekningen. 4 portionerCa 700 g benfri rostbiffeller benfri nötsteksalt4 msk vitvinsättika2 msk olja1 msk hackad persilja2 msk finstrimlad purjolök1 msk hackad citronmeliss10 varv på pepparkvarn1 dl köttbuljongca 2 dl crème fraîcheLägg köttet i ett fat. Ca 700 g benfri rostbiffeller benfri nötsteksalt
Här har jag valt att använda mig av rostbiff, då jag kom över en bit till bra pris, men det fungerar alldeles utmärkt med annat som exempelvis fransyska eller högrev
Ca 1 kg nötkött lämpliga som stek, (exempelvis rostbiff, fransyska, ytterlår eller liknande). Marockansk pulled beef Ca 1 kg nötkött lämpliga som stek, (exempelvis rostbiff, fransyska, ytterlår eller liknande)
När det är dags att äta, skiva tunnast möjliga som rostbiff. Långbakad nötstek. Grovt rågbröd, tunnskivad nötstek, något salladsblad, en aning fransk senap, en klick bostongurka (eller hackad inlagd gurka med en nypa socker) och en klick gräddfil
När det är dags att äta, skiva tunnast möjliga som rostbiff. Långbakad nötstek. Grovt rågbröd, tunnskivad nötstek, något salladsblad, en aning fransk senap, en klick bostongurka (eller hackad inlagd gurka med en nypa socker) och en klick gräddfil