2,25 kg rostbiff eller innanlår. 2,25 kg rostbiff eller innanlår 1 msk olivolja 1,5 tsk salt peppar 1 tsk rosmarin, finhackad färsk eller smulad torkad
Koka potatisen mjuk och häll av vattnet under tiden. 1500 g rostbiff. 15 klyftor vitlök, krossade 3 msk olivolja 500 g rostbiff 2 dl köttbuljong 250-500 g tomater, passerade eller krossade 4 lagerblad 3 krm salt 1 tsk cayennepeppar potatis 1 gul paprika 1 grön paprika 1 röd paprikaGryta
Nu när hösten är här och det blåser i knutarna är det som gjort för långkok. Låt det koka upp. Servera gärna med potatismos, kok potatis, stekta smålökar, sockerärtor, haricot verts och gelé
1 kg rostbiff, utskuren biff eller filé av nöt. 12 msk rumsvarmt smörEn riktigt saftig rostbiff tillagas på låg temperatur tills kärntemperaturen är 55˚. Till den sötsyrliga balsamvinägerreduktionen låter du vinäger, socker och vatten koka ihop i en liten kastrull ca 5 minuter
Lergrytan gör att tiden inte är så viktig, köttet blir inte överkokt om det skulle stå för länge. 800 g rostbiff (innanlår). 800 g rostbiff (innanlår) 1 msk rapsolja 1 gul lök 1 röd lök 3 morötter 2 klyftor vitlök, krossade 1 dl rödvin eller rött matlagningsvin 2 msk kinesisk soja salt svartpeppar 0,5 knippe persilja, hackad
Smörrebröd med rostbiff. Nu lägger du en skiva rostbiff och en skiva ost vardera på varje skiva bröd. Lägg en matsked remoulad på rostbiffen och garnera med rödlök, en persiljekvist och lite rostad lök
Pytt i panna på rostbiffsrester. Kok samtidigt morötter och/eller andra goda rotfruker. Detta är vår pytt i panna som vi gjorde på resterna från rostbiffen som smakade som lammstek för ett tag sedan, ja ett väldigt långt tag sedan
Stek på medelvärme i cirka tio minuter, häll på vinet och kok ner det hela. 600 gram rostbiff i bit. Under tiden som ratatouillen kokar, sätts köttet in i ugnen, 180 grader, tills innertemperaturen är cirka 55 grader. När köttet vilar ( gärna inlindat i aluminiumfolie ) rör ner 2 dl vin i stekpannan där köttet varit, koka ner, smaka av med lite buljong och red såsen med maizena utrört i det vita vinet. 600 gram rostbiff i bit
Smørrebrød med rostbiff. Koka ägg och låt svalna. Täck brödet med rostbiff och ringla över remoulad. 1 hg rostbiff i skivor. Smørrebrød med rostbiff 1 hg rostbiff i skivor remouladsås 1 liten pepparrot rostad lök 4 skivor färsk gurka 4 skivor paprika persilja