Jordgubbar, ananas och persika kanske inte är de optimala frukterna att piffa till dina sallader med, men å andra sidan så kommer äpplen, päron, apelsiner och andra citrusfrukter att göra en stor comeback
Till buffén hade jag även beställt färdigskivad rostbiff. Fetaost/jordgubbar/sallad/melon mm, mm. Till den tidigare publicerade potatissalladen som jag hade på en buffé, (recept HÄR) kompletterade jag med bl a kallskuren kycklingfilé
rostbiff. gratinerad brie med limemarinerade jordgubbar. rostbiff. jordgubbar. -Mama Skogly ♥ jordgubbar. Som sagt så bjöd vi syrran och hennes gäng på chark- och ostbricka
Skär rostbiff i tunna strimlor. Skölj och dela jordgubbar. Toppa med rostbiffdressing och färskost. Potatissallad med späda morötter, mandel och rostbiffdressing25 färsk potatis1 knippe späda morötter1 knippe ramslök1 skiva citron3 msk matolja200 g rostbifftimjansalt, svartpeppar(färskost)Skrubba potatis och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, ramslök och citronskiva. Jordgubbsallad med vispgrädde, olivolja och fläder2 liter jordgubbar1 dl vispgrädde1 dl flädersaft3 msk olivolja1 citronSkölj och dela jordgubbar
Här kan ni låta garneringen variera med skinka, ost, brie, rostbiff, räkor, exotiska frukter etc. Skiva nektarinerna i tunna skivor och dela jordgubbarna
Rostbiffstallrik. Lägg en stor näve grönsallad på ett fat tillsammans med 100 g halverade gula körsbärstomater, 100 g jordgubbar, 10cornichons, 75 g strimlade salladsärter, ½ skivad rödlök och några rädisor. Lägg på 150 g skivad stekt rostbiff och strö över 2 msk rostade pinjenötter