I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Grönsaker. I alla fall så både räckte det och blev över av denna örtstekta rostbiff. Brukar servera hasselbackspotatis till ugnsstekt rostbiff, men det har blivit hasselbackspotatis en hel del i höst/vinter så det fick bli dillrostad potatis denna gång
Grönsakerna och rotfrukterna ska behålla lite tuggmotstånd så överkok/överstek inte. Inspirationen kommer från Kafé deluxe i Växjö där jag beställde rostbiff med primörsallad och dragoncrème till lunch
Börja med grönsakerna till köttet. En mör, rosastekt rostbiff i tunna skivor är svårslagen. Smält smör tillsammans med olivolja i en stekpanna, fräs fläsk och grönsaker till de får lätt stekyta
Det blev en bit Rostbiff, Oxfilé, Nötfärs, givetvis ägg och lite grönsaker. I helgen var jag till vår lokala bonde, Gödebergs, de har nämligen en gårdsbutik där de säljer ekologiskt kött, ägg och diverse grönsaker, ostar
Smöra brödet lägg på rostbiff sallad och resten av grönsakerna och en rejäl klick dressing. Ända sedan vi var i USA och Micke åt sin omtalade rostbiffmacka på Perkins med Bob Stenerson och hans vänner så har han pratat om kungen av mackorna
Skiva upp köttet och servera med grönsakerna, potatispurén och balsamvinägerreduktionen. Fick en bit rostbiff av älgkalv av min före detta granne för ett tag sedan