Rostbiff fryst recept

Rostbiff med rödvinssås lökringar och sparris

Rostbiff med rödvinssås lökringar och sparris

Rostbiff 1,5-2 kgSalt,pepparSmör att bryna i1 köttbuljongtärning1 dl rödvinsparrisredning2 msk maizena4 msk ljummet vattenlökringar1 gul lök0,5 dl vetemjöl0,5-1 dl vitt vin0,5 dl vattenen nypa sockermatolja att fritera isaltKöttetSätt ugnen på 175 graderPutsa köttet om det finns mycket senor. Under denna tid hinner det bli 2-3 grader mer så slut temperaturen blir runt65-67 grader och rostbiffen blir rosa/röd
Rostbiff på älg med härliga tillbehör!

Rostbiff på älg med härliga tillbehör!

Till detta hade jag blomkålsris (från de frysta påsarna jag har gjort, blev precis som vanligt) tomat/mozzarella sallad, pepparrotskräm och kantarellsås (men saften från köttet)
Marinerad rostbiff med smördegspaj och kronärtskocka

Marinerad rostbiff med smördegspaj och kronärtskocka

12 skivor rostbiff (inte alltför tunna). 2 smördegsplattor, frysta. Snabbmarinerad rostbiff12 skivor rostbiff (inte alltför tunna) 2 stora vitlöksklyftor, pressade 0,5 dl soja 0,5 dl olja 2 knippen gräslök, hackas. Smördegspaj2 smördegsplattor, frysta 150-200 g Västerbottenost, (8 skivor, resten riven) 2 stora tomater, skivade 250 g gröna oliver, hackas
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

av en gammal favorit hos oss som vi ofta använder för att "piffa" till rostbiff eller annan stek som blivit över
Dagens recept: Marinerad rostbiff

Dagens recept: Marinerad rostbiff

Om du använder djupfryst kött kan det marineras direkt utan upptining. Även frysta biffar och kotletter kan marineras före upptining
Brysselsallad till rostbiffen

Brysselsallad till rostbiffen

Här kommer ett alternativ till det klassiska rostbiffstillbehöret potatissallad, nämligen en lättkokt brysselkål- och baconröra (eller kålsallad om man så vill)
Tjälknöl – salt, mört och kallskuret kött av älgkalv

Tjälknöl – salt, mört och kallskuret kött av älgkalv

Som barn fick jag ofta tjälknöl och rostbiff. Köttet ska vara fryst när det börjas tillagas. Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Tjälknöl med rotfruktsgratäng

Själv hittade jag billig rostbiff och det blev superbra. Tjälknöl på rostbiff. Tjälknöl på rostbiff. Fryst nöt- eller viltstek (ca 1 kg). Lägg den frysta steken i en ugnsform och sätt in den i ugnens nedre del 10-12 timmar. Fryst nöt- eller viltstek (ca 1 kg)
Tips på mat till studenten

Tips på mat till studenten

rostbiff. lite fryst dill efter smak. Ta fram ev frysta hallon. 250 g hallon (färska eller frysta). 250 g hallon (färska eller frysta)
Grasak- Ärtsoppa från Balkan

Grasak- Ärtsoppa från Balkan

6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 300 g frysta ärtor
Paj gjord på rester av stek, svamp och västerbottenost

Paj gjord på rester av stek, svamp och västerbottenost

-150 gram frysta och förvällda trattkantareller. -200 gram skivad stek, tjälknöl eller rostbiff. 150 gram frysta och förvällda trattkantareller. 200 gram skivad stek, tjälknöl eller rostbiff