Rostbiff 1,5-2 kgSalt,pepparSmör att bryna i1 köttbuljongtärning1 dl rödvinsparrisredning2 msk maizena4 msk ljummet vattenlökringar1 gul lök0,5 dl vetemjöl0,5-1 dl vitt vin0,5 dl vattenen nypa sockermatolja att fritera isaltKöttetSätt ugnen på 175 graderPutsa köttet om det finns mycket senor. Under denna tid hinner det bli 2-3 grader mer så slut temperaturen blir runt65-67 grader och rostbiffen blir rosa/röd
Till detta hade jag blomkålsris (från de frysta påsarna jag har gjort, blev precis som vanligt) tomat/mozzarella sallad, pepparrotskräm och kantarellsås (men saften från köttet)
Häll över de djupfrysta räkorna som ligger i en skål annars låt lagen svalna. Idag lördag lagar vi en rostbiff med krämig potatisgratäng till det rökta räkor och chili-citronaioli att doppa räkorna i
Här kommer ett alternativ till det klassiska rostbiffstillbehöret potatissallad, nämligen en lättkokt brysselkål- och baconröra (eller kålsallad om man så vill)
Som barn fick jag ofta tjälknöl och rostbiff. Köttet ska vara fryst när det börjas tillagas. Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Själv hittade jag billig rostbiff och det blev superbra. Tjälknöl på rostbiff. Tjälknöl på rostbiff. Fryst nöt- eller viltstek (ca 1 kg). Lägg den frysta steken i en ugnsform och sätt in den i ugnens nedre del 10-12 timmar. Fryst nöt- eller viltstek (ca 1 kg)
6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 300 g frysta ärtor