Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Riv skalet på citronerna, finhacka vitlöken och örterna och blanda ihop i en skål med lite olivolja. Rostbiff stekt på låg värme blir saftigt och gott, lika god varm som kall och passar utmärkt på buffén
En äggula • en deciliter olja • citron • vitlök • salt • apelsinskal. Jag gillar att ha bra protein färdigt och sen variera tillbehören, därför gjorde jag en ekologisk rostbiff som gör att jag har kött hela vecka
Jag stekte den något för gamla torsken i citron, annars ångkokar jag den alltid – sedan öste jag på med krossade tomater för att dölja fisklukten och sedan ballade jag ur totalt med kryddor
Skär upp snittar strax innan servering och garnera med lite hackad chili och citronsaft. Till rostbiffssnittarna använde jag mig av en röra jag nyligen tog fram som fyllning till hemmagjord ravioli (funkar också bra i pannkakor) baserad på chipotle, bacon och ricotta
Varför vi tycker att just detta recept passar som påskmiddag har att göra med smaksättningen på marinad och rimningslag att göra, för visst hör citron och färska örter våren till