Jag hittade en riktigt fin bit närproducerad rostasfilé från Lövsta Kött som jag inte kunde motstå. ca 1 kg rostasfilésalt, svartpepparsmör/olja att bryna i1 blomkålshuvud, ca 500 g2 vitlöksklyftor½ msk buljongpulver½ - 3/4 dl valfri grädde1 krm malda citronskal1 tsk smulad, torkad timjansalt, svartpepparBind upp rostasfilén så att den får en jämn och fin form. ca 1 kg rostasfilésalt, svartpepparsmör/olja att bryna i1 blomkålshuvud, ca 500 g
Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Gör egen marinad om du vill, men jag använde en påse av Santa Marias vitlök&örter marinad som var kvar från grillsäsongen
4 8 potatisar 2 rödlökar 2 gula paprikor 2 msk olivolja salt och svartpeppar 2 tsk torkad rosmarin 10 - 15 stora gröna oliver med kärnor 2 msk kapris 2 msk röd pesto 65 g ruccola 2 citroner ca 600 g rostasfilé i skivor 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rostasfilén ska ha en röd kärna, tycker både jag och stora tjejen. 600 g rostasfilé. 600 g rostasfilé. Stora tjejen hade en mycket bestämd åsikt om vad som skulle finnas på ekplankorna
200 gr nötkött (jag använde rostasfilé) 2,5 dl 15% matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 0,5 gul lök 300 gr morot 200 gr palsternacka 1,5 msk matolja vitpeppar Gör så här
150 g kött (jag använde rester av fläskytterfilé och rostasfilé). Som rubriken antyder är jag trött idag, det är mycket som snurrar runt i mina tankar nu
I går lagade jag till en god vitlökstekt rostasfilé med fetaostsås. 600-700 g rostasfilé, (givetvis går det att använda annat kött om du hellre föredrar det). 600-700 g rostasfilé, (givetvis går det att använda annat kött om du hellre föredrar det)