I förra veckan köpte jag en bit rostas som jag marinerade i rödvin, olivolja, lök, salt & peppar. Man tar bort skinnet i rinnande kallt vatten) Rostas är ganska mör bit och tillagas på samma sätt som oxfilé, biff eller rostbiff
Rödvinsgrilladrostas. En marinad som mörar kött som rostas och innanlår av kött. Rödvinsmarinad. 600 g rostas. 1 sats rödvinsmarinad. 2 dl rödvin. 1 sats Rödvinsgrilladrostas. 600 g rostas. 1 sats rödvinsmarinad. 2 dl rödvin
3dl rödvin. 0,5 dl rödvin. 3dl rödvin. 0,5 dl rödvin. Lät inte detta väldigt spännande. Det tycker i varje fall jag så jag var bara tvungen att pröva för att se om detta kan vara något att ha när mörkret och glöggsäsongen faller på
"Massera" in rosmarinsmeten på filérna och lägg i påse, häll på rödvinet och marinera över natten. Riktigt gott och en lammytterfilé som blev mör som bara den tack vara tillagning i bland annat 60g ugnsvärme
Låt osten smälta ut till en ”ö” och få rostas på medelhög värme i ca 4 min tills det går lätt att vända den med en stekspade. Vänd på ostchipset och låt rostas en liten stund till (2-3 min räcker). 1 tsk rödvinsvinäger. Beurre rouge - sås1 msk socker 3,5-4 dl rött vin 1 bananschalottenlök, hackad 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två 0,5 dl vatten 1,5 tsk oxfond 1 msk balsamvinäger 1 tsk rödvinsvinäger 1,5 tsk Balsamico Modena IGP ett par kvistar färsk timjan 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning) 75 g smör
Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
Låt osten smälta ut till en ”ö” och få rostas på medelhög värme i ca 4 min tills det går lätt att vända den med en stekspade. Vänd på ostchipset och låt rostas en liten stund till (2-3 min räcker). 1 tsk rödvinsvinäger. Beurre rouge - sås1 msk socker 3,5-4 dl rött vin 1 bananschalottenlök, hackad 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två 0,5 dl vatten 1,5 tsk oxfond 1 msk balsamvinäger 1 tsk rödvinsvinäger 1,5 tsk Balsamico Modena IGP ett par kvistar färsk timjan 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning) 75 g smör
Grytan får smak av färska champinjoner, små steklökar, vitlök, rosmarin samt rödvin utöver sojabitarna från Hälsans Kök och serveras gärna till saltrostade potatisar
Dessutom kan jag meddela att rostas inte är en köttbit som faller mig i smaken. Svartpeppar och vitlöksgnuggad rostas - en receptidé Mortla svartpepparkorn med flingsalt