Rostas rödvin recept

Rostas med potatismos

I förra veckan köpte jag en bit rostas som jag marinerade i rödvin, olivolja, lök, salt & peppar. Man tar bort skinnet i rinnande kallt vatten) Rostas är ganska mör bit och tillagas på samma sätt som oxfilé, biff eller rostbiff
Rödvinsgrillad rostas med lökspett

Rödvinsgrillad rostas med lökspett

Rödvinsgrilladrostas. En marinad som mörar kött som rostas och innanlår av kött. Rödvinsmarinad. 600 g rostas. 1 sats rödvinsmarinad. 2 dl rödvin. 1 sats Rödvinsgrilladrostas. 600 g rostas. 1 sats rödvinsmarinad. 2 dl rödvin
Rostad pepparkaka med glöggsås

Rostad pepparkaka med glöggsås

3dl rödvin. 0,5 dl rödvin. 3dl rödvin. 0,5 dl rödvin. Lät inte detta väldigt spännande. Det tycker i varje fall jag så jag var bara tvungen att pröva för att se om detta kan vara något att ha när mörkret och glöggsäsongen faller på
Torskrygg med västerbottensost, rödvin och syrad lök

Torskrygg med västerbottensost, rödvin och syrad lök

Låt osten smälta ut till en ”ö” och få rostas på medelhög värme i ca 4 min tills det går lätt att vända den med en stekspade. Vänd på ostchipset och låt rostas en liten stund till (2-3 min räcker). 1 tsk rödvinsvinäger. Beurre rouge - sås1 msk socker 3,5-4 dl rött vin 1 bananschalottenlök, hackad 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två 0,5 dl vatten 1,5 tsk oxfond 1 msk balsamvinäger 1 tsk rödvinsvinäger 1,5 tsk Balsamico Modena IGP ett par kvistar färsk timjan 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning) 75 g smör
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Torskrygg med västerbottensost, rödvin och syrad lök

Torskrygg med västerbottensost, rödvin och syrad lök

Låt osten smälta ut till en ”ö” och få rostas på medelhög värme i ca 4 min tills det går lätt att vända den med en stekspade. Vänd på ostchipset och låt rostas en liten stund till (2-3 min räcker). 1 tsk rödvinsvinäger. Beurre rouge - sås1 msk socker 3,5-4 dl rött vin 1 bananschalottenlök, hackad 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två 0,5 dl vatten 1,5 tsk oxfond 1 msk balsamvinäger 1 tsk rödvinsvinäger 1,5 tsk Balsamico Modena IGP ett par kvistar färsk timjan 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning) 75 g smör
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Rabarbermarmelad med rödvin och vanilj

Rabarbermarmelad med rödvin och vanilj

Rödvin och lagerblad, det är väl ingen gryta man ska koka. Tillsätt rödvin, syltsocker och lagerblad och koka upp och låt det sedan sjuda i ca