Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans med rostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Dela squashen på längden, ta ur kärnor och så mycket av de fibrösa trådarna du orkar med. Dela squashen i fjärdedelar och lägg med skalsidan neråt i en oljad form
Jag rostade dem på hög värme och skakade pannan regelbundet för att de inte skulle brännas. Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Igår satt jag med ryggen åt solen och planterade ut en hel drös vintersquashplantor i trädgårdslandet, bland annat just butternut och då kom jag att tänka på det här receptet som ett par av er frågat om men som jag alltså inte hunnit dela med mig av – förrän nu
ca 2 kg butternut squash. 6 port ca 2 kg butternut squash. . Tror det kan vara mitt tredje recept här på pumpasoppa, men det är ju så gott och passar så väl i höstmörkret