Rostaderotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Sätt sedan in plåten i ugnen och låt gå tills du tycker rotsakerna är lagom mjuka. När rotsakerna är färdiga stänger du av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen medans du gör klart resten
Rostaderotsaker. Skölj, skala och skär rotsakerna i stavar. Rostaderotsaker med fetaost & valnötter. En sån där grej vi alltid gjort hemma, sen jag var liten, och som aldrig riktigt går ur tiden
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky och rostaderotsaker serveras. Rotsaker och några potatisar rostas i ugnen, 225°C i en kvart till tjugo minuter. smör salt och svartpeppar från kvarnen… ca 1 kg goda rotsaker och potatis i skön förening 1
Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extra piffen på det hela
Man kan ta vilka rotsaker man vill. Skala rotsakerna och skär i avlånga bitar. Låt gå bredvid rotsakerna de sista 20-25 minuterna (beror också på laxens tjocklek)
Vänd ner salladsbladen och blanda med rotsakerna. En favorit i matlådan, även om det kan tyckas vara onödigt många moment för en sallad - särskilt om Ni som jag brukar "sno ihop" matlådan samma morgon