Rostade rotfrukter vitlök recept

Helgrillad kyckling med vitlök och örter och rostade rotfrukter

Helgrillad kyckling med vitlök och örter och rostade rotfrukter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 1,2 kg hel kyckling 2 tsk flingsalt 3 krm svartpeppar 1 st hel vitlök 1 st citron(er) 1 kruka(or) färsk persilja 100 gram Rostaderotfrukter 1 kg sötpotatis(ar) 500 gram morötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 0,25 krm svartpeppar 1 st citron(er) 125 gram grönkål 1 msk olivolja 1 krm flingsalt Köp receptet
Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Tillsätt vitlök och salt. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Rostade rotfrukter - basrecept

Rostade rotfrukter - basrecept

Lägg rotfrukter och vitlök i en stor långpanna (eller två mindre), ringla över olja. blandade rotfrukter, t ex palsternacka, vintersquash, morötter
Rostade rotfrukter toppad med hasselnötter

Rostade rotfrukter toppad med hasselnötter

palsternacka, kålrot, rödbetor, lök, vitlök. Tinas rostaderotfrukter med hasselnötterpotatissötpotatisjordärtskockamorothasselnötteroljatimjansaltpeppar
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

Skala rotfrukter och vitlök. Hacka vitlöken grovt. Dela rotfrukterna till lika stora bitar. Blanda citronskal och -saft, rosmarin, hackad chili, honung och olja, och ringla över rotfrukterna
Rostade rotfrukter med örtkesella

Rostade rotfrukter med örtkesella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Örtkesella 0,5 klyfta(or) vitlök(ar) 100 gram kesella , lätt 2 krm svartpeppar 1 tsk honung , flytande 0,5 dl örter , hackade färska 0,5 tsk Citron , pressad 2 krm salt Rotfrukter 1 st morot 1 tsk örter , torkade 1 tsk olivolja 1 klyfta(or) vitlök(ar) 50 gram ruccola 1 st rödbeta , stor 1 st palsternacka(or) 2 st morötter , blåa 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rostade rotfrukter med korv

Rostade rotfrukter med korv

Det går bra att blanda alla möjliga rotfrukter som sedan kompletteras med korv av något slag. Klyfta eller dela rotfrukterna (potatis, morötter & rödbetor) i lika stora bitar
Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta

Höstig Soppa på rostade rotfrukter med smulad feta

Lägg allt i en bunke tillsammans med vitlök med skalet på (som du rostar med skalet på). Höstig Soppa på rostaderotfrukter med smulad feta är perfekt mat för ‘sweater weather’ en solig såväl som en regnruskig dag
Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Tillsammans med honungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp

Kyckling med rostade rotfrukter och persiljedipp

4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5