Skala alla rotfrukter och skär i rejäla bitar. Slanta korven och lägg ovanpå rotfrukterna och rosta i ytterligare 5-10 minuter 2 förp Scan Grovmald korv, mild enbär, à 300 g. 1 bit vitkål
Rostaderotfrukter, blomkålsris, smörstekt vitkål/vaxbönor eller sallad. Rostbiff med rödvinssky, ugnsrostade sötpotatischips, stekt purjolök och avokado
Rostade rotfruktsstrips. Skala och grovriv morötterna och skölj och strimla vitkålen tunt. Sprid ut rotfrukterna på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 min. 300 g Vitkål
Sedan kunde man ta stuffing (bollen nere till vänster på bilden), korv, blomkål och ost, vitkål med bacon, rostad potatis och andra rotfrukter, bru sås och såser som pepparrot (perfekt för nötkött) och mint (för lamm)
Rostaderotfrukter med kikärtor och aioli. Ekologisk kyckling med rostade rotsaker och aioli, jag har delat mitt favoritrecept i boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
Till receptetTORSDAGMOROTSSOPPA med smak av ingefära och lime & vitlöksbrödTill receptetFREDAGBaconlindad KYCKLINGFILÉ med klyftpotatis och BALSAMICOSÅSTill receptetLÖRDAGUGNSTEKTA LAXFILÉER med smak av sweet chili med COUS-COUS, gurka, avokado, pistagenötter och ruccolaTill receptetSÖNDAGENTRECÔTE med ugnsbakade ROTFRUKTER samt FETAOSTKRÄMTill receptet
Lägg de färdigrostade solroskärnorna på en tallrik. Den här supergoda vitkålssalladen, som jag har fått idén till från finaste Fo, är helt magisk i lunchlådan