Fräs spiskummin och chilipeppar i smör i en kastrull. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Rör i salt och häll det över potatis och rotfrukter och blanda om
* Lägg grädde, ägg och dijon, soja, salt och peppar, örtkryddor i en bunke, rör om* Bearbeta snabbt ned köttfärsen med rena händer, rör inte för länge* Forma lagom stora biffar (tvätta händerna noga)* Skala rotfrukter och lök
Smör/milda. Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Bryn köttet runt om i stekpanna med smör. 1 msk smör. Krydda köttet runt om med salt, peppar och timjan. Stek klart i ugnen i ca 30 minuter tills innertemperaturen är 70°
Smör. Barnen ratade rotfrukterna, förutom potatisen men gillade köttet mycket. Fläskkarrén delas i två tjocka bitar som bryns i rikligt med smör, salta och peppra