Rostade rotfrukter persiljerot recept

Rostade rotfrukter med honung

Rostade rotfrukter med honung

Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Helstekt entrecote med bearnaisesås

Helstekt entrecote med bearnaisesås

Rostaderotfrukter. Skala alla rotfrukter, och skär i grova bitar ca 2*2 cm. Skär upp ca 1 cm tjocka skivor av entrecoten och servera på tallrik eller fat med bearnaisesåsen, paprika- och ruccolasalladen samt de rostaderotfrukterna till. 250 gram persiljerot eller palsternacka
Mårtens enrisrökta regnbågsfilé med rostade rotfrukter

Mårtens enrisrökta regnbågsfilé med rostade rotfrukter

Skala morötter, palsternacka, rödlök och persiljerot. Enrissökt regnbågsfile med rostaderotfrukter är en skön blandning mellan den tyngre rökiga smaken samt den fräscha friska smaken som fås från regnbågslaxen
Rostade rotisar

Rostade rotisar

Det är billig mat, särskilt nu när rotfrukterna skördas till höger och vänster. Idag tog vi sötpotats, vanlig potatis, rödlök, vitlök, persiljerot, rotselleri och skalade/hackade till en liten ugnsformsbeklädd skönhet
Persiljerotssoppa med äpple

Persiljerotssoppa med äpple

Det kan vara rostade nötter, frön, någon sorts ost, en klick av mejeriprodukt, gröna kvistar eller lite råstekta rotfrukter