Egentligen är tornedo ingenting annat än tjocka skivor av mitten på oxfilén, och serveras den med bearnaissås kallas rätten för Chateaubriand efter en kökschef Motmirail som till sin husbondes ära lagade denna rätt, till greven av Chateaubriand (se Spisa
tillbehör som ugnstekt potatis, rostaderotfrukter, grönsaker mm som du vill servera till. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
Rostaderotfrukter. Serverade häromdagen denna goda ugnsrostade vitlöksås till en fin bit ryggbiff. När jag tillagar rotfrukter i ugnen så använder jag smält äkta smör istället för olivolja el rapsolja
Förutom älg så åt vi rostade rotsaker och en fetaost/soltorkadetomater-sås till. Rotfrukterna var en härlig blandning av delikatesspotatis, palsternacka, morötter och rödlök
Till huvudrätt fick vi både Svensk biff som serverades med rostad potatis, grönsaker och rödvinssås samt Svensk kokt oxbringa med rotfrukter, potatis och en helt fantastisk gräddsås
Rostaderotfrukter. 800 g oxfilé. Linda köttet i folie när det är klart så det får ligga till sig lite och höj då ugnstemperaturen till 200 igen så rotfrukterna blir klara. 800 g oxfilé