Tvätta potatisen och skala rotfrukterna. Vänd ner ost och rucola. 12 dl Apetina® vitost tärnad i olja vitlök & örter. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g potatis 250 g morötter 250 g palsternackor Arla® Smör&rapsolja spray 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar 2 dl Apetina® vitost tärnad i olja vitlök & örter 30 g rucolaGör så här Sätt ugnen på 250°. Rosta i mitten av ugnen 20-25 min
Sista minuten, lägg på en skiva ost och sätt på ett lock så smälter den fint* Häll på creme fraiche i rotfrukterna* Lägg upp med blandad sallad i olika färger /Husmor Jag undviker skorpmjöl i färsen, tycker inte det blir bra
Servera med dipgrejor som krispiga grönsaksstavar, fröknäcke eller rostaderotfrukter. Till exempel rostade nötter, knaprigt bacon, strimlad salladslök, strimlade soltorkade tomater eller oliver
Garneringen av fänkålsdill och rostade, hela fänkålsfrön är inte bara kosmetisk. Att ugnsrosta grönsaker och rotfrukter ger en fin smak, och bidrar i synnerhet till att just denna soppa blev så lyckad
tomat, paprika, kidneybönor och rostade strimlade rotfrukter. Blanda med färskosten. Ikväll hade jag bestämt mig för att testa ett recept som "Kryddburken" la ut på sin blogg i veckan
Rotfrukter är fantastiska, söta, nyttiga och ger mervärde till vilken måltid som helst. Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilé med svamp, zucchini, tomat och härlig smält ost
Rotfrukter är fantastiska, söta, nyttiga och ger mervärde till vilken måltid som helst. Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilé med svamp, zucchini, tomat och härlig smält ost
Skala och skär rotfrukterna och löken i bitar. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom