Rostade rotfrukter olivolja recept

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Rostade rotfrukter med honung

Rostade rotfrukter med honung

Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 13 msk olivolja. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Rostade rotfrukter med honung

Rostade rotfrukter med honung

Skala och skär rotfrukterna i skivor. Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål. 700 g blandade rotfrukter. 3 msk olivolja
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

Skala rotfrukter och vitlök. Dela rotfrukterna till lika stora bitar. Blanda citronskal och -saft, rosmarin, hackad chili, honung och olja, och ringla över rotfrukterna
Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

4 Rotfrukter 1 kg blandade rotfrukter (t ex potatis, morötter och palsternacka) 2 msk rapsolja Ruccolapesto 65 g ruccola 1 1/2 dl riven parmesanost 1 1/2 dl olivolja 1/2 msk finrivet citronskal 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm salt 1 krm svartpeppar Lax 2 tsk strösocker 1 tsk salt 2 krm peppar 4 portionsbitar laxfilé (à 140 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan

Rostade rotfrukter med kassler

Blanda grönsakerna med repad rosmarin, olivolja, salt och peppar i en långpanna eller form. Sätt ugnen på 225°
Rostade rotfrukter och fänkål med blodapelsin & honungsglaze

Rostade rotfrukter och fänkål med blodapelsin & honungsglaze

Dela blodapelsinerna och pressa ut saften och blanda med honung, olivolja samt salt och peppar. Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostaderotfrukter och fänkål med en glaze på blodapelsin och honung
Rostade rotfrukter med örtkesella

Rostade rotfrukter med örtkesella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Örtkesella 0,5 klyfta(or) vitlök(ar) 100 gram kesella , lätt 2 krm svartpeppar 1 tsk honung , flytande 0,5 dl örter , hackade färska 0,5 tsk Citron , pressad 2 krm salt Rotfrukter 1 st morot 1 tsk örter , torkade 1 tsk olivolja 1 klyfta(or) vitlök(ar) 50 gram ruccola 1 st rödbeta , stor 1 st palsternacka(or) 2 st morötter , blåa 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal

Rostade rotfrukter med örtkesella

Skala och skär alla rotfrukter i stavar eller klyftor och lägg på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlöken och blanda med rotfrukterna tillsammans med olja, örter, salt och peppar
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

Borsta rotfrukterna rena, skala rotselleri och kålrot. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 30 minuter. 1 kg blandade rotfrukter. 2 msk olivolja
Rostade rotfrukter med korv

Rostade rotfrukter med korv

Det går bra att blanda alla möjliga rotfrukter som sedan kompletteras med korv av något slag. Klyfta eller dela rotfrukterna (potatis, morötter & rödbetor) i lika stora bitar