Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Skala rotfrukter och vitlök. Dela rotfrukterna till lika stora bitar. Blanda citronskal och -saft, rosmarin, hackad chili, honung och olja, och ringla över rotfrukterna
Dela blodapelsinerna och pressa ut saften och blanda med honung, olivolja samt salt och peppar. Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostaderotfrukter och fänkål med en glaze på blodapelsin och honung
Skala och skär alla rotfrukter i stavar eller klyftor och lägg på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlöken och blanda med rotfrukterna tillsammans med olja, örter, salt och peppar
Borsta rotfrukterna rena, skala rotselleri och kålrot. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 30 minuter. 1 kg blandade rotfrukter. 2 msk olivolja
Det går bra att blanda alla möjliga rotfrukter som sedan kompletteras med korv av något slag. Klyfta eller dela rotfrukterna (potatis, morötter & rödbetor) i lika stora bitar
* Lägg grädde, ägg och dijon, soja, salt och peppar, örtkryddor i en bunke, rör om* Bearbeta snabbt ned köttfärsen med rena händer, rör inte för länge* Forma lagom stora biffar (tvätta händerna noga)* Skala rotfrukter och lök