Rostade rotfrukter morot recept

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Rostade rotfrukter med honung

Rostade rotfrukter med honung

Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Rostade rotfrukter - basrecept

Rostade rotfrukter - basrecept

blandade rotfrukter, t ex palsternacka, vintersquash, morötter. Lägg rotfrukter och vitlök i en stor långpanna (eller två mindre), ringla över olja
Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Ingredienser Portioner. 4 4 potatisar 4 rödbetor 4 palsternackor 4 morötter 2 rödlökar 1 msk olja 2 msk honung 1 tsk salt 1 krm peppar Yoghurtkräm 2 dl matyoghurt 50 g fetaost 1 dl bladpersilja peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rostade rotfrukter med rödbetor

Rostade rotfrukter med rödbetor

Skala potatis, rödbetor, morot, kålrot och rotselleri. Baka tills rotfrukterna är mjuka och har fin färg
Timjankryddade rostade rotfrukter och grönsaker

Timjankryddade rostade rotfrukter och grönsaker

Skölj, skala och skär grönsaker och rotfrukter i grova bitar. Vänd om ordentligt i formen så att både grönsaker, rotfrukter och lök får ta smak av olivolja och kryddor
Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

Rostade rotfrukter med stekt lax och ruccolapesto

4 Rotfrukter 1 kg blandade rotfrukter (t ex potatis, morötter och palsternacka) 2 msk rapsolja Ruccolapesto 65 g ruccola 1 1/2 dl riven parmesanost 1 1/2 dl olivolja 1/2 msk finrivet citronskal 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm salt 1 krm svartpeppar Lax 2 tsk strösocker 1 tsk salt 2 krm peppar 4 portionsbitar laxfilé (à 140 g) olja (till stekning) Lägg till i inköpslistan

Rostade rotfrukter

Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Rör i salt och häll det över potatis och rotfrukter och blanda om
Rostade rotfrukter med örtkesella

Rostade rotfrukter med örtkesella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Örtkesella 0,5 klyfta(or) vitlök(ar) 100 gram kesella , lätt 2 krm svartpeppar 1 tsk honung , flytande 0,5 dl örter , hackade färska 0,5 tsk Citron , pressad 2 krm salt Rotfrukter 1 st morot 1 tsk örter , torkade 1 tsk olivolja 1 klyfta(or) vitlök(ar) 50 gram ruccola 1 st rödbeta , stor 1 st palsternacka(or) 2 st morötter , blåa 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rostade rotfrukter med rödbetor

Rostade rotfrukter med rödbetor

300 gram potatis fast sort. 300 gram rödbetor. 3 morötter. 200 gram kålrot. 200 gram rotselleri. 1 rosmarinkvist eller 0,5 tsk torkad rosmarin

Rostade rotfrukter med örtkesella

Skala och skär alla rotfrukter i stavar eller klyftor och lägg på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlöken och blanda med rotfrukterna tillsammans med olja, örter, salt och peppar