Rostade rotfrukter med honung recept

Rostade rotfrukter med honung

Rostade rotfrukter med honung

Skala och skär rotfrukterna i skivor. Garnera med timjankvistar. 700 g blandade rotfrukter. 11 msk flytande honung. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Rostade rotfrukter med honung

Rostade rotfrukter med honung

Skala och skär rotfrukterna i skivor. Garnera med timjankvistar. Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

4 4 potatisar 4 rödbetor 4 palsternackor 4 morötter 2 rödlökar 1 msk olja 2 msk honung 1 tsk salt 1 krm peppar Yoghurtkräm 2 dl matyoghurt 50 g fetaost 1 dl bladpersilja peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

Lägg över alltsammans på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja, salt och peppar. Blanda citronskal och -saft, rosmarin, hackad chili, honung och olja, och ringla över rotfrukterna
Rostade rotfrukter med smetana och saltgurka

Rostade rotfrukter med smetana och saltgurka

Ringla på resterande honung och toppa med hackad dill. Tvätta betorna och morötterna, dela rotfrukterna i klyftor och stavar och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper
Rostade rotfrukter med örtkesella

Rostade rotfrukter med örtkesella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Örtkesella 0,5 klyfta(or) vitlök(ar) 100 gram kesella , lätt 2 krm svartpeppar 1 tsk honung , flytande 0,5 dl örter , hackade färska 0,5 tsk Citron , pressad 2 krm salt Rotfrukter 1 st morot 1 tsk örter , torkade 1 tsk olivolja 1 klyfta(or) vitlök(ar) 50 gram ruccola 1 st rödbeta , stor 1 st palsternacka(or) 2 st morötter , blåa 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal

Rostade rotfrukter med örtkesella

Tillsätt kesella, honung, örter och citron. Skala och finhacka vitlöken och blanda medrotfrukterna tillsammans med olja, örter, salt och peppar
Sallad på rostade rotfrukter

Sallad på rostade rotfrukter

Krydda med salt och peppar. Passa på att frossa på svenska rotfrukter. Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och peppar
Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Tillsammans medhonungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund