Skala och skär rotfrukterna i skivor. Garnera med timjankvistar. 700 g blandade rotfrukter. 11 msk flytande honung. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Lägg över alltsammans på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja, salt och peppar. Blanda citronskal och -saft, rosmarin, hackad chili, honung och olja, och ringla över rotfrukterna
Ringla på resterande honung och toppa med hackad dill. Tvätta betorna och morötterna, dela rotfrukterna i klyftor och stavar och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper
Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostaderotfrukter och fänkål med en glaze på blodapelsin och honung
Tillsammans medhonungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund