Det är också där du kan spara tid genom att ugnsrosta nötter, grönsaker eller rotfrukter medan du gör annat – redo att sedan tas fram till nästa måltid
Gurkmeja. Skala och hacka lök, sötpotatis, morot, vitlök, ingefäran stek i smör och olivolja, slå på den kokta silade räkbuljongen, och lägg i en grönsaksbuljongtärning
Sesamfrön hamnade också i smeten, dom torrostade vi först och då är det lite extra uppmärksamhet som gäller för där går det undan när det väl hettar till
gurkmeja. Kycklingklubba med ajvarrostaderotfrukter. Att rosta rotfrukter i ugn är så gott, med inspiration från Balkan så provade jag att rosta dem med stark Ajvar och Vegeta Natur Allkrydda
Andra grönsaker och rotfrukter som smakar fint i den här curryn är pumpa, morötter, potatis, squash, aubergine, sötpotatis eller hela små lökar – välj det som är i säsong
Serverades i äkta söndagsmiddagsmanér med rostaderotfrukter och gräddfilsbearnaise. gurkmeja. Smaka av med salt och tillsätt gurkmeja tills du får en trevlig gyllene färg
Häll ut lite olja i en långpanna och lägg i rotfrukterna. Ringla det över rotfrukterna och sätt in i ugnen i 45 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. 1 tsk gurkmeja
Häll ut lite olja i en långpanna och lägg i rotfrukterna. Ringla det över rotfrukterna och sätt in i ugnen 45 minuter i 225 graders ugnsvärme och grilläge. 1 tsk gurkmeja