Häromdagen hittade jag på ett alldeles nytt recept med sådant som fanns i kylen och det blev rostaderotfrukter och fänkål med en glaze på blodapelsin och honung
Skölj, skala och skär grönsaker och rotfrukter i grova bitar. Vänd om ordentligt i formen så att både grönsaker, rotfrukter och lök får ta smak av olivolja och kryddor
Garneringen av fänkålsdill och rostade, hela fänkålsfrön är inte bara kosmetisk. Häll de ugnsrostade grönsakerna i en kastrull, och häll över så mycket grönsaksbuljong så att den nätt och jämnt täcker grönsakerna
Skala och hacka lök, sötpotatis, morot, vitlök, ingefäran stek i smör och olivolja, slå på den kokta silade räkbuljongen, och lägg i en grönsaksbuljongtärning
Allra helst skall de vara burkar med inläggningar, röror, rostade fröer och smaksättare. Se även till att välja grönsaker och rotfrukter som är i gott skick
Fräs rotfrukter och grönsaker i en gryta med smör. Ansa och skär purjolök och fänkål i bitar. Servera soppan med bröd och hummerköttet i små skålar vid sidan om tillsammans med fänkål och dill