* Lägg grädde, ägg och dijon, soja, salt och peppar, örtkryddor i en bunke, rör om* Bearbeta snabbt ned köttfärsen med rena händer, rör inte för länge* Forma lagom stora biffar (tvätta händerna noga)* Skala rotfrukter och lök
Strö över lingon och servera med de rostaderotfrukterna. lite dragonRotfrukter. Skala rotfrukter, potatis och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform
115 g basilika. 1Aromatisk sallad0,5 dl salt 1 dl äppelcidervinäger 3 dl vatten 2 purjolökar 4 msk olivolja (novello) 1 msk vitvinsvinäger salt peppar 15 g vattenkrasse 15 g krasse (buskkrasse) 15 g oxalis 15 g basilika 15 g färsk körvel 15 g färsk koriander 15 g mynta
Skala och del allt i lagom stora bitarBlanda ihop olja, saften av en citron, kryddor som peppar, timjan, basilika, salt, etcPlacera alla rotfrukterna i en ugnsäker form – häll över blandningenRosta i ugn i ca 45 minuter, ca 200 grader, vänd det då och då i oljanEfter ca 30 minuter ringla över honung + lägg i champinjonerna. Blanda ihop allt och servera till rotfrukterna 800
Basilikadipp. Grillade rotfrukter. Skölj basilikan och riv skalet av en halv citron. Massera in alla rotfrukter ordentligt med olja, honung, salt, peppar, ingefära och vitlök
Potatisen kan vara delad i lite större delar än resten av rotfrukterna, då den blir klar fortare. I går valde jag att smaksätta brödet med basilikaolja med vitlök
1 kg rotfrukter. 1 tsk basilika. 1 kg rotfrukter. 1 tsk basilika. Detta inlägget har hittills rekord i lång titel… men jag ville få med allt som serverades till nyårsmiddagens huvudrätt
Här kommer tips på marinad, vitlökssmör och goda tillbehör med rostaderotfrukter och grönsaker. När rotfrukter och grönsaker är klara i ugnen, plocka bort de torra timjankvistarna och servera till köttet