Rostade rödbetor recept

Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor

Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor

Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor

Rostade rödbetor med fetaost

Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. Ta ut rödbetorna efter 20 minuter och smula över fetaosten. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor
Rostade rotfrukter med rödbetor

Rostade rotfrukter med rödbetor

Skala potatis, rödbetor, morot, kålrot och rotselleri. 300 gram rödbetor. Sätt ugnen på 200 grader. Skär i klyftor och stavar i liknande storlek
Rostade rödbetor med fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor
Rostade rödbetor med rosmarin

Rostade rödbetor med rosmarin

8 1 1/2 kg rödbetor 2 msk olivolja 1 tsk torkad eller färsk rosmarin (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Rostade rödbetor med chorizo och harissasås

Rostade rödbetor med chorizo och harissasås

Rostaderödbetor4rödbetor (stora) 3 chorizokorvar 2 msk honung 3 msk olivolja 1 kvist rosmarin. Rostaderödbetor4rödbetor (stora) 3 chorizokorvar 2 msk honung 3 msk olivolja 1 kvist rosmarin
Rostade rotfrukter med rödbetor

Rostade rotfrukter med rödbetor

300 gram rödbetor. 300 gram potatis fast sort. 3 morötter. 200 gram kålrot. 200 gram rotselleri. 1 rosmarinkvist eller 0,5 tsk torkad rosmarin
Rostade rödbetor med ostkräm

Rostade rödbetor med ostkräm

Skala rödbetorna. Fördela rödbetor och ostkräm på 4 assietter. 500 g färska rödbetor. Sätt ugnen på 225°. Skär dem i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper