Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 2 msk olja salt och svartpeppar 1 burk tonfisk i vatten (à 185 g) 2 avokado 2 dl gräddfil 1 tsk vitvinsvinäger ev
Om man som jag börjar bli lite trött på både potatisklyftor och hasselbackspotatis så kommer här ett mycket lättare recept på rostadepotatishalvor som ser makalöst sofistikerade ut men är lätta att göra
1. Gnugga och halvera potatisarna på längden. Rada upp halvorma i en ugnsfast form och ringla över olja. Krydda och ställ in plåten i 225°C i 25-30 minuter
Lägg potatishalvorna i en stor skål, ringla olivolja över och strö över salt, peppar och rosmarin. Potatis som rostas i ugnen får en härlig fyllig smak men en angenäm lätt sötma
Strö över 1-2 tsk rostade sesamfrön. 1 msk rostade sesamfrön. Borsta potatisen och skär den i halvor. Pensla med olivoljan, strö över timjan, salt och peppar
Låt potatishalvorna svalna något. Här kommer recepten på maten vi åt i lördags innan vi mumsade tårta. Eftersom jag hade jobbat natten innan kalaset och sov halva dagen, så fick det bli en buffé som var lätt att förbereda
Fördela ut det lufttorkade köttet som blommor i en ugnstålig form med små koppar. Tänk på att botten måste vara platt så att tulpanerna kan stå upp själva
Gröp ur potatishalvorna, var försiktig så inte skalet går sönder. Ok gör det här. En perfekt fyllning. Seltan från baconen tillsammans med sötman från sötpotatisen är klockren
Jag serverade bräserade små linser till samt ugnsrostadepotatishalvor. Lamm är gott inte bara till påsk och även om jag oftast gör mitt lamm med färska örter och citronskal på mer klassiskt franskt vis är det här ett gott mustigt alternativ, slow cooked lamm