På bilden finns hassel- och cashewnötter, samt mandel och skalade sesamfrön, som fått rosta i en torr stekpanna och sen blandats med lite chili, några droppar rypsolja samt flingsalt
Valnötterna i peston kan bytas ut mot mandel, eller sesamfrön för en nötfripesto. Den serverades till stekt torskrygg och rostade grönsaker och halloumiost
Blanda nötter, mandlar, sesamfrö och kryddor i en skål. 2 1/2 dl mandlar. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggvitan och rör ner den och honungen i skålen
mandlar (eller vadhelst du har i skåpen där hemma). sesamfrön. 400 gram rostade och mixade solrosfrön. Rosta grejorna du vill ha i, till en ljusbrunfärg
½ dl sesamfrön. Heta nötter och fröchips från Grillmat LCHF. Foto Mikael Eriksson. Kryddiga nötter. 3 dl blandade nötter, jag använde paranötter, valnötter och cashewnötter
I den andra versionen hade jag i hela havregryn, fikon och mandlar vilket gav en saftigare fralla med en lite nötigare smak och med en bra sötma från fikonen
Man kan använda de nötter och frön som man gillar, jag valde mina favoriter och just de rostade hasselnötterna, valnötterna och solrosfröna skapade den goda mörka mustiga smaken och färgen