Rostade mandelflarn. Konfiterad fläsksida 800 g rimmad fläsksida (hel bit) några kvistar rosmarin några kvistar timjan 3-5 dl rapsolja (bladspenat att lägga i botten av tallriken vid servering) Smörbakad rotselleri 100-200 g smör en stor rotselleri Rostad spetskål ett lite mindre spetskålshuvud. 0,5 dl olivolja salt svartpeppar muscavadosirap (eller annan vanlig sirap) en klyfta citron Picklat äpple 1 svenskt sött rött äpple 2 "blommor" stjärnanis 3 dl vatten 1 dl strösocker 0,75 dl ättika (12%) Rostade mandelflarn 0,5 dl mandelflarnGör så här
Här testade jag att ta i en hint av rosmarin och det blev väldigt gott, Nästa gång tänkte jag testa kummin eftersom jag är väldigt svag för rostad kummin
Servera gärna med lite balsamico och en rosmarinkvist på toppen. Lägg blomkålsriset på en tallrik, skär upp kycklingfilén och toppa med de rostade nötterna
Gör under tiden sötpotatis, saltrostademandlar och chèvreyohurt. Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Fyll kalkonen med päron, citron och rosmarinkvistar