Krossa de rostade hasselnötterna (i en kökshand-duk) och strössla hälften över marängbottnen. Låt päronen rinna av, men spara lagen från den ena burken
Skär päronen i bitar. Tillsätt päronen och rosmarin. Rosta mandlarna i olivolja i ugnen ca 15 min. 2 st päron fast sort. 3⁄4 dl skållad, skalad mandlar
4 800 g blandad frukt och bär, t ex persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi 1 - 2 msk riven kokos eller kokosflakes 100 g riven vit choklad 2 dl crème fraiche 1 - 2 krm vaniljpulver (eller efter smak) 1 dl finhackade sötsalta mandlar Lägg till i inköpslistan
Sallad med skivat päron, rostade valnötter och smulad ädelost. Lägg upp på den rostade baguetten,. Och glögg av olika sorter med russin och mandlar såklart
Rostade solroskärnor. ½ päron. Skala bananen, avocadon, grapefrukten (och ta bort kärnor) och päronet. Denna fina gröna smoothie fungerar lika bra att äta som yoghurt i en skål med lite god topping som att dricka som den är direkt i ett glas
Kanelpäron med raw nutellasås. Beroende på vad man äter innan och hur stor dessert man gillar att äta så välj att servera ett helt eller ett halvt päron per portion