Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
en nypa torkad chili eller en centimeter av hackad färsk chili. Kanske fick jag till koktiden rätt, kanske var det såsen på röd rostad paprika och de knapriga mandlarna som gjorde jobbet
På bilden finns hassel- och cashewnötter, samt mandel och skalade sesamfrön, som fått rosta i en torr stekpanna och sen blandats med lite chili, några droppar rypsolja samt flingsalt
Rosta mandlar, pumpafrön och solrosfrön i en stekpanna tills de fått lite färg. Smält chokladen (ej den till toppingen) och blanda ner i bunken tillsammans med övriga ingredienser
Blanda allt i en bunke med hackat äpple, strimlade soltorkade tomater, hackade fikon och chili. Vispa ihop ägg och grädde med dijonsenap, ströbröd och kryddor
Mandlar kan bli drycker, ostar, mjöl för bakning och mandelmassa. Hetta upp stekpannan där du rostade nötterna på nytt med rikligt med olivolja och böra fräsa löken och chilin på medelhög värme, du vill att de ska rostas lätt men absolut inte brännas
Detta är en ljummen sallad som passar perfekt råkalla vinterdagar och den snällmjuka blomcousen tillsammans med de knapriga mandlarna, de sötmjuka aprikoserna och kikärtornas chilihetta blir en så oerhört härlig kombination för smaklökarna att man nästan dansar på köksstolen