1 msk linfrön. 10 g stora rostade kokosflingor. 20g hackade mandlar. Jag har alltid varit faschinerad över de som äter Start eller andra flingor fulla med raffinerat socker och dåligt fett till frukost
Det som gör hemmagjord musli så fin är den rostade smaken. Jag är en periodare när det gäller frukost. Kör stenhårt på samma koncept i ett par månader sedan gör jag en tvärvändning
finriven parmesan, någon örtkrydda - slopa i så fall saltet, annars blir det för mycketMixa mandel, nötter, pumpafrön och linfrön till ett fint mjöl i matberedaren
½ dl grovhackade mandlar. ½ dl linfrön. ½ dl grovhackade mandlar. ½ dl linfrön. Man behöver inte värma upp ugnen, baxa fram långpannan och göra en jättesats med granola om man bara vill ha lite grann lite fortare
Olika nötter, frön, bönor, linser och ris behöver olika lång blötläggningstid, men för enkelhetens skull lät jag faktiskt mina mandlar/nötter och frön stå lika lång tid
1/3 dl hela linfrön. 1/3 dl hela linfrön. onsdag, den 14 oktober 2015, kl. 23. 45. Gör din egen nyttiga musli. Denna granola / musli vill jag göra någon dag
I den andra versionen hade jag i hela havregryn, fikon och mandlar vilket gav en saftigare fralla med en lite nötigare smak och med en bra sötma från fikonen
Hittar du inte nötsmör i butikerna (Konsum brukar ha olika nötsmör av märket Monki eller Kung Markatta, eller så finns det i hälsokostbutiker) kan du göra eget av orostade nötter som du maler i en matberedare tills det blir ett smör
Ett sätt att hjälpa det på traven är att tillsätta malda psylliumfrön, malda linfrön eller chiamjöl som har förmåga att binda vätska, samt att arbeta degen länge i maskin
90 g mandlar, grovt hackade. 120 g linfrön. Rosta mandlarna i ca 10 min. 90 g mandlar, grovt hackade. 120 g linfrön. Rosta mandlarna i ca 10 min på en plåt med bakplåtspapper
Rosta sesamfrön och mandlar i en stekpanna. coconut cream, linfrön och salt. 1 msk linfrön. 1/2 dl rostade saltade cashewnötter. Hyvla sedan ner morötterna med en potatisskalare i broccoliblandningen, Koka upp 3 msk vatten och lägg i linfrön, ställ åt sidan i 10 min för att svalna och svälla