Rostade enbär recept

Rostad svamp med bacon

Rostad svamp med bacon

4 st enbär. Ansa svampen och skär stora svampar i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Skala och klyfta rödlöken och strimla baconet
Enbärskorv med rostade rotfrukter

Enbärskorv med rostade rotfrukter

Slanta korven och lägg ovanpå rotfrukterna och rosta i ytterligare 5-10 minuter 2 förp Scan Grovmald korv, mild enbär, à 300 g
Gräddig älggryta med rostad pumpa

Gräddig älggryta med rostad pumpa

Tillsätt grönsaker, enbär, lagerblad, vin, kalvfond, råsocker och timjan. enbär. 4-5 st enbär. Skär köttet i mindre bitar
Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

Tillsätt lagerblad, timjan och enbär och låt koka upp. 5-6 enbär. 5-6 enbär. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Enbärsdoftande renfilé

Enbärsdoftande renfilé

Servera tillsammans med hasselbackspotatis, kantarellsås och rostade grönsaker. 4-6 port600-900 g renfilé3 msk smör6-9 krossadeenbärsaltsvartpepparGör så här. Krydda med salt, peppar och krossade enbär och låt steka i ca 10-15 minuter
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

fyra enbär och en kvist rosmarin i stekpannan när du steker. Lägg i några enbär och en kvist rosmarin i smöret när du steker
Höstgryta

Höstgryta

Rostade rotfrukter. Servera grytan tillsammans med de rostade rotfrukter och eventuellt lite gelé till samt en grönsallad
Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

5 torkade enbär. 5 torkade enbär. Sätt ugnen på 175 grader. Bind upp fasanen med steksnöre. Stek fasanen runt om i en gjutjärnsgryta
Älggryta med kantareller och grädde

Älggryta med kantareller och grädde

Tillsätt krossade enbär, lagerblad och timjan. 3 enbär. 4 port kokt pressad potatis, potatismos, rostade rotfrukter, tagliatelle, råris eller valfritt
Porterstek

Porterstek

17 enbär. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ kg fransyska 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 flaskor porter à 33 cl 1 dl konc svartvinbärssaft ½ dl kinesisk soja 7 vitpepparkorn 7 enbär 1 krm torkad timjan 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 msk majsstärkelse salt vitpeppar Rostad potatis