Hittar du inte nötsmör i butikerna (Konsum brukar ha olika nötsmör av märket Monki eller Kung Markatta, eller så finns det i hälsokostbutiker) kan du göra eget av orostade nötter som du maler i en matberedare tills det blir ett smör
1 dl nötter, hackade, t ex pistasch-, pekan- eller valnötter (jag använde mig av valnötter och cashewnötter). 1,5 dl hackad torkad frukt, hackad, t ex mango, aprikos, tranbär och fikon (jag använde mig av torkade fikon). 1 dl nötter, hackade, t ex pistasch-, pekan- eller valnötter (jag använde mig av valnötter och cashewnötter). 1,5 dl hackad torkad frukt, hackad, t ex mango, aprikos, tranbär och fikon (jag använde mig av torkade fikon)
Frön och nötter som är rostade, saltade eller överdragna med socker. Cashewnötter, Hasselnötter, Kastanjer, Linfrön, Macadamianötter, Mandel, Paranötter, Pekannötter, Pinjenötter, Pistagenötter, Pumpakärnor, Sesamfrön, Solrosfrön, Valnötter
Vi rostade nötter på två olika sätt, både i ugnen och i en stekpanna. Jag hade hittat en färdig nötmix med cashewnötter, jordnötter, mandel och macadamiennötter
Mattias och jag gjorde tjälaknul och potatis- och jordärtskocksgratäng med västerbottensost och för att få till en julig twist så gjorde vi en grönkålssallad med halloumi, fikon och apelsin med saffransdressing
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. De här fikon- och kardemummabollarna är våra absoluta favoriter bland hälsosamma chokladbollar
Rosta mandel och cashewnötter i en torr, het stekpanna. Själv använde jag sötmandel, hasselnötter och russin i mitt bröd, men det är perfekt att stoppa i de dadlar, fikon och valnötter som kanske blev över efter julfirandet