Rostade betor recept

Rostade betor och potatisar

Rostade betor och potatisar

Snåla inte med varken olivoljan eller saltet och låt dem rostas ordentligt, då smakar både potatisen och betorna som bäst
Rostade betor * 3

Rostade betor * 3

En sak som jag däremot blev nöjd med var de rostadebetorna. Just nu är betor i alla dess former och färger som bäst och säsongen ska nyttjas totalt
Bakade betor med chèvre och rostad vitlökskräm

Bakade betor med chèvre och rostad vitlökskräm

500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Halloumi med rostade betor

Halloumi med rostade betor

blandade betor ex polka-, gul- och rödbeta. Skölj, skala och skär betorna i tinna skivor. Olja in betorna
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Matvetesallad med rostade betor och chèvrekräm

Matvetesallad med rostade betor och chèvrekräm

Garnering50 g pinjenötter, rostade 0,5 citron. 300 g polkabeta 300 g gulbeta 2 rödlökar olja, till plåten 3 dl matvete 1 kruka timjan 65 g rucolasallad 3 msk olivolja salt peppar 0,5 citron