Tvätta de gröna bladen och slå av vattnet Toppa spetskålen med yoghurtsås, nötter och gröna blad. 1-2 spetskål. 13 msk rostade nötter. 11-2 spetskål 2 buntar gröna blad (vattenkrasse, ruccola, ätbart ”ogräs” och blommor) 3 msk rostade nötter 4 skivor surdegsbröd 3 msk olivolja salt. 1Tahiniyoghurt1 dl fet yoghurt (tex grekisk) 0,5 tsk vitlök, riven 1 citron 1 msk tahiniDela spetskålen i 4 klyftor, salta på snittytan och ringla på lite olivolja. Ställ i ugn och låt rosta spetskålen i ca 30 minuter, den ska gärna får rejält med färg
Servera fisken med de rostade grönsakerna. Lägg spetskålen för sig och blanda det övriga. 500 g spetskål. 500 g torskfilé 300 g kålrot 2 morötter 2 sötpotatisar, små 1 fänkål, liten 500 g spetskål 1 rödlök 1 msk timjan, finhackad 1 schalottenlök, finhackad 1 citron, saften 2 dl vispgrädde 1 dl basilikablad, strimlade olivolja salt svartpeppar