Skär rabarbern i bitar och blanda med socker. Fyll pajskalet med rabarbern och jordgubbarna. Du behöver3 dl vetemjöl 125 g smör, rumsvarmt 2 msk socker2 msk vatten10 rabarber1 l jordgubbar1/2 påse mandelspånVaniljsåsGör såhärSätt ugnen på 200 grader. 10 rabarber
Riv chokladen och strö den och pinjekärnorna över rabarbern. Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Smält rabarbern i mitten av ugnen 15–20 min. 500 g rabarber. 1⁄2 dl rostade pinjenötter
Strö över rostade mandelspån. Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda samman rabarbern med vin, socker, vaniljsocker och skal och saft av 1 citron i en kastrull. 500 g rabarber
Lägg upp två bitar sockerkaka per person och arrangera rabarbern ovanpå som på bilden. 8-10 st stjälkar späd rabarber. Dela rabarbern i 12–15 cm långa bitar. Sockra rabarbern och ugnsbaka den mjuk mitt i ugnen, 6–7 minuter
Lägg upp rabarbern på fat, klicka i mascarponekräm och strö över rostade mandelspån. Lägg i rabarbern och koka sakta under lock, ca 5 minuter. 1 l rabarber