Skär centimetertjocka skivor av pepparkakan och rosta dem i en stekpanna i olivolja eller smör. Servera pepparkakan med en bit mögelost på och slå glazen ovanpå osten
Förvara den rostadepepparkakan i en väl försluten burk i rumstemperatur. Lite roligare snittar så här i jultider och spännande sätt att äta mjuk pepparkaka på
Rosta tjocka skivor av pepparkakan på båda sidorna i en torr, het panna. 1 st mjuk pepparkaka. Receptet hittade jag hos Allt om mat 1 st mjuk pepparkaka
Om man håller sig till en pepparkaka utan allt för mycket kolhydrater förstås. Glad Advent Så här i Adventstider tänkte jag bjuda på ett pepparkaksrecept, som passar även oss som äter LCHF
Det första är den enkla och numera givna klassikern grönmögelost på pepparkaka. Rostade nötter till glögg är en annan klassiker och det finns verkligen en uppsjö av recept på detta på nätet
Om man håller sig till en pepparkaka utan allt för mycket kolhydrater förstås. Pepparkakor av Jordnötsmjöl Det här är första julen som jag lever med lågkolhydratmat
En stund i köket igår resulterade i en mjuk pepparkaka a la Julia. Jag ska bjuda på ett tilltugg på julafton som jag inspirerades av från Jul med Ernst där basen är mjuk pepparkaka
100 gr flagad rostad mandel. 100 gr flagad rostad mandel. När jag kom till Yxtaholms Slott i mitten av 90-talet, tillsammans med min dåvarande kollega C
Vi testade rostade kastanjer som fick tudelat omdöme. Årets Blossa, Blossa 17 Old Delhi, en vit glögg med både klassisk smak men också mango, spiskummin och en hint av chili, kräver allt lite nya glöggtillbehör
Själv ska jag så snart det här inlägget är nedprintat ge mig ut i köket och koka lite baileysfudge med rostade hasselnötter och en kola med apelsin- och stjärnanis
Efter att jag hade stansat ut hjärtan till den rostade mjuka pepparkakan fick jag en hel del kaka över och det kan man ju inte bara kasta bort, så då passade detta utmärkt