Skär centimetertjocka skivor av pepparkakan och rosta dem i en stekpanna i olivolja eller smör. Servera pepparkakan med en bit mögelost på och slå glazen ovanpå osten
Allting mjuknar och krispigheten försvinner från den rostadepepparkakan och skinkchipset. Lite roligare snittar så här i jultider och spännande sätt att äta mjukpepparkaka på
En stund i köket igår resulterade i en mjukpepparkaka a la Julia. Jag ska bjuda på ett tilltugg på julafton som jag inspirerades av från Jul med Ernst där basen är mjukpepparkaka
Efter att jag hade stansat ut hjärtan till den rostademjukapepparkakan fick jag en hel del kaka över och det kan man ju inte bara kasta bort, så då passade detta utmärkt
Och så de strimlade, skållade mandlarna - lätt rostade - som dekoration, på toppen. Jo, jag har helt enkelt tagit det gamla klassiska receptet på solskenskaka , och uppgraderat det till en ovanligt god, mjukpepparkaka
Det första är den enkla och numera givna klassikern grönmögelost på pepparkaka. Rostade nötter till glögg är en annan klassiker och det finns verkligen en uppsjö av recept på detta på nätet
Själv ska jag så snart det här inlägget är nedprintat ge mig ut i köket och koka lite baileysfudge med rostade hasselnötter och en kola med apelsin- och stjärnanis