Rostadlök är väldigt enkelt att göra själv. Hacka lök. 1 stor gul lök. Stek löken i oljan på medelvärme i ca 15 min. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 1 stor gul lök
Rostad = friterad i detta fall. Strimla löken fint, salta och gnid in. Hetta upp en liten kastrull med olja, börja med att lägga i en lökbit, när det börjar bubbla och knäppa lägg ner en handfull (vi friterade i två omgångar) - när löken är gyllene, fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper
Hacka persiljan och smaksätt potatis och lök med persilja,. 400 g färskpotatis 4 gula lökar, dela i mitten 1 knippe persilja 1 citron, skal och saft salt olivolja Blanda potatis och lök med salt och olivolja. 4 gula lökar
Först den här med dijonsenap,lök och kalvfond. 500-600 g blandfärs2 msk dijonsenap2 dl rostadlök2vitlöksklyftor,pressadeen halv rödlök,finhackad2-3 msk ströbröd1 dl grädde2 msk kalvfond1 äggsalt,pepparsmör till stekningLåt ströbrödet svälla i grädde och kalvfond 2 minuter. 2 dl rostadlök. 2 vitlöksklyftor
Rostadpurjolök. Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Grilla eller stek korven och servera med korvbröd, ketchup, senapsmajonnäs, picklad lök och rostadlök