Strö över tomaterna och basilikan vid servering. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Ställ de urgröpta tomaterna i en ugnsform och salta i dem
Jag rostade även blandade grönsaker (gul och röd paprika, squash, fänkål, morötter och rödlök) och serverade med riven parmesanost och lite plocksallad
Gör gärna en sallad till, min sallad innehöll blandsallad, valnötter, getost, tomater, oliver, rostade pinjenötter, soltorkadetomater, oljan från tomaterna och balsamvinäger
Här beskrivs hur man gör rostade potatishalvor samt tsatsiki. Det finns ju ingen svensk färskpotatis än, men man kan ta lite mindre vanliga potatisar och servera med smör och gräslök, det blir väldigt gott till laxen
Blanda baconet med parmesan och tomater. 4 gösfiléer á 150g1 burk kesella3 soltorkadetomater, hackade½ pkt bacon1 dl parmesan, finriven1 kg färskpotatis1 msk balsamvinäger1 msk flytande honungsparrisolivolja smörsalt och svartpepparLägg kesellan i ett kaffefilter dagen innan att rinna av. 3 soltorkadetomater. 1 kg färskpotatis
ca 4-5 potatisar med skal per person (färskpotatis eller små delikatess blir bäst). 1/2 burk soltorkadekörsbärstomater i olja. ner med de inlagda körsbärstomaterna samt ca 2 msk av oljan som tomaterna ligger i och rör om. 1/2 burk soltorkadekörsbärstomater