1 kg färskpotatis. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök, timjan, salt och peppar
) Och ännu godare med färskpotatis. Skala och hacka löken i mindre bitar, blanda ner i créme fraichen. Smaka av med de kryddor du vill eller om du köper någon créme fraiche med smak
Ingredienser 12 st skivor kalkonpastrami 500 g färskpotatis 2–3 msk rapsolja 100 g sockerärter salt 1 st salladshuvud, tex crispsallad eller romansallad 1 st grönt äpple 1 dl saltrostad blandning av frön och nötter (finns färdig i butik) ärtskott Pepparrotskräm. 2 dl crème fraiche 1 tsk flytande honung 1 msk pepparrot, nyriven 1 krm salt
Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, senap, sweet chili och smaka av med salt och peppar. Det blev helstekt fläskfile, rostad potatissallad och feta-och melonsallad
Mixa bönor, vitlök, parmesanost och crème fraiche. 500 g färskpotatis. Marinad. Skala och hacka vitlöken. Blanda vitlök, citronskal och -saft, olja och hackad salvia
Rostadfärskpotatis. Tvätta potatisen, färskpotatis tvättar jag med vattenslangen ute i en hink. Tvätta potatisen, färskpotatis tvättar jag med vattenslangen ute i en hink
Servera gärna med t ex ugnsbakade rotsaker eller ännu hellre kokt färskpotatis – när det är säsong. Blanda crème fraiche, dijonsenap, salt och citronsaften
Idag rostade jag färskpotatis i ugnen till. Här kan man göra något med yoghurt eller créme fraiche. Jag gjorde en kall sås på créme fraiche och kryddade med samma kryddor som kryddpastan till köttet, fast utan olivolja