Rostad anka recept

Five spice anka med rostad kål och karamelliserad apelsin

Five spice anka med rostad kål och karamelliserad apelsin

4 ankbröst 1 spetskål (gärna röd) 1 spetskål 2 msk five spice 1 ask mungbönor. Sås2 apelsiner, strimlat skal och filé 2 dl kalvfond 2 msk smör 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 citrongräs 3 msk rörsocker 1 dl vitt vin 2 tsk sherryvinäger salt peppar
Serbisk anka

Serbisk anka

½ dl rostad mandel. Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Stek ankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C. 1 hel anka
Ankans lilla sås - ett lyckat experiment

Ankans lilla sås - ett lyckat experiment

För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
Pumpad anka

Pumpad anka

Servera den rostade pumpan och löken med med tunt skuret ankbröst och strössla över pumpakärnor och flingsalt

Anka

Idag, så här dagen före den stora ringningen fick det bli anka med gröna grönsaker, vissa av dom nyskördade

Laxtartaren, ankan och den glömda forellromen

Catering och eventkockuppdrag är riktigt roligt. Jag får laga mat på plats, ibland tillsammans med gästerna, dela upplevelsen och bjuda dem på min mat
Anka med majonäs och valnötsbröd

Anka med majonäs och valnötsbröd

Majonnäs. Separera gulorna från vitan och blanda dem med dijonsenap och lite citronjuice. Vispa och tillsätt oljan försiktigt så att den binder och till önskad konsistens
Ankbröst med steksky, picklade gulbetor och rostad pumpapuré – inspiration till helgens fest

Ankbröst med steksky, picklade gulbetor och rostad pumpapuré – inspiration till helgens fest

Skär skåror i skinnet på ankan. 4 pers Ingredienser Ankbröst med steksky, picklade gulbetor och rostad pumpapuré 2 ankbröst (à 350 g) 1 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar 1 msk smör 8 vitlöksklyftor 10 timjankvistar 2 dl rött vin Gulbetor 600 g små gulbetor 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 2 dl vatten 6 lagerblad 1 msk olivolja Puré 1 butternutpumpa (ca 1 kilo) 4 vitlöksklyftor 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 tsk pressad citron Garnering 2 msk hackade pumpakärnor 12 kvistar vattenkrasse
Smakrik sallad med asiatisk anka.

Smakrik sallad med asiatisk anka.

1/2 dl rostade jordnötter. 1/2 lime 1/2 dl rostade jordnötter. 4 portioner. 1 ankbröst. 2 msk japansk soja. 2 msk sherry

Smakrik sallad med asiatisk anka

En spännande höstsallad med asiatiska smaker och anka. 1/2 dl rostade jordnötter (kan uteslutas). 1/2 dl rostade jordnötter (kan uteslutas)
Mangold sallad

Mangold sallad

Pinjenöts kärnor rostade. Gott tillbehör till grillat kött, kyckling, anka. Strö över rostade pinjenötter
Ankbröst med muscovadofrästa fikon och madeirasås

Ankbröst med muscovadofrästa fikon och madeirasås

Till allt serverade jag rostade rotfrukter och sparrispotatis. Anka gillar ackompanjemang av sötma och syra, här i form av sötsyrliga fikon och en mustig och lite söt madeirasås
Pekinganka - LCHF

Pekinganka - LCHF

Flambera ankan hastigt över öppen låga, så att alla kvarvarande fjun från plockningen försvinner. Skålla ankan i ett durkslag så att alla delar skållas