Brödet rostade jag ganska hårt, vilket brödet passade perfekt till. Här är en formfranska utan vanligt mjöl, som jag bakade när vi skulle äta färska räkor en kväll för ett tag sedan
Formfranska är ett klassiskt mjukt bröd som passar utmärkt att rosta. Den här glutenfria formfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk
Ja men nu så blev det iallafall att jag bakade lite formfranska till frukosten på lördagmorgon, det är så gott nybakat men också perfekt att skiva upp, frysa in och sedan rosta till helgen
nu längtar jag redan till frukost då jag ska prova att rosta en skiva. Jag har nu försökt att ära lchf-mat i ca 1,5 år och något som jag inte smakat på hela den tiden är faktiskt rostat bröd
Den här goda formfranskan bakade jag igår och den blev jättegod och idag har vi rostat några skivor och ätit till frukost med smör och en god björnbärsmarmelad
Brukar rosta brödet eller göra toast av det, gott gott. Jag har gjort det några gånger tidigare och jag tycker det funkar perfekt som ersättare för "vanlig" formfranska
Ett skiva rostadformfranska med en skiva god ost på är oslagbart på morgonen eller som mellanmål och det behöver inte vara särskilt svårt att lyckas med sin formfranska
formfranska. Baka fläsksidan i ugnssäker form på 175° tills den fått fin färg samt nästan faller sönder, kontrollera med en sticka att den är färdig (när du lätt kan dra ut stickan är köttet färdigt)