Rosmarinkaka recept

Rosmarinkakor

Rosmarinkakor

Jag fick en rejäl planta med rosmarin av min svärmor tidigare under våren och har gått och klurat på de här kakorna sen dess
Rosmarinkakor

Rosmarinkakor

Något som jag älskar att dra med i mitt kakbak är kryddor och örter. Det kan ju därför knappast bli bättre med rosmarindrömmar

Rosmarinkakor

 . När längtan efter Italien och medelhavet blir för stor brukar jag aningen laga starkt moccakaffe på min stora moccabryggare vi köpte i Florens
Citron- och rosmarinkakor

Citron- och rosmarinkakor

Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt rosmarin, citronskal och vetemjöl
Citron- och rosmarinkaka!

Citron- och rosmarinkaka!

Citron- och rosmarinkaka Ca.     Citron- och rosmarinkaka Ca.    . Citron är en av mina favoritsmaker så jag gillade verkligen de här
Choklad- och rosmarinkaka

Choklad- och rosmarinkaka

Sätt ugnen på 200°. Rosta nötterna i ugnen i cirka 10 minuter. Gnugga av skalen i en torr handduk och grovhacka nötterna
Fläderblomssaft med mynta

Fläderblomssaft med mynta

Rosmarinkaka med fläder. Nej nu blommar löken. Fast det är snarare flädern vi syftar på, och allt annat som just nu står i full blom i vår natur
Rosmarinkaka

Rosmarinkaka

Min svärmor tipsade om en rosmarinkaka, som tydligen kommer från Nigella Lawson ursprungligen. Den blev riktigt god, med en svag nyans av rosmarin

Citron- och rosmarinkaka

Du behöver. 36 bitar. 200 g smör. 5 ägg. 4 dl strösocker. 5 dl vetemjöl. 3 tsk vaniljsocker. 2 msk finhackad färsk rosmarin

Måndagstorsk och rosmarinkaka

Till kvällsteet blir det en rosmarinkaka som vi har tänkt prova länge och nu hade vi rosmarin som var på utgående så då passade vi på

Choklad och rosmarinkaka

12 bitar. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i ugnen i ca 10 minuter. Gnugga av skalen i en torr handduk och grovhacka nötterna

Apelsin- och rosmarinkaka

Sätt på ugnen på 175*. Smörj och bröa formen. Smält smöret och låt svalna. Finriv skalet på en apelsin. Vispa ägg och socker poröst

Apelsin- och rosmarinkaka 060919

Ovanlig smak på sockerkakan. Här kan du använda färsk eller torkad rosmarin. 1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1 1/2 liters form

Citron- och rosmarinkaka

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en 20 cm stor springform. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser samt citronskal och rosmarin (ej vaniljextrakt om du använder flytande) och rör ner det torra i äggsmeten - Obs

Det var en gång…

Emilia gjorde citron- och rosmarinkaka. Det har nog aldrig varit roligare att sammanfatta Månadens sötsak än den här månaden