Jag har svårare att äta ett djur som jag inte har klappat, ett djur som jag inte vet hur det har hållits, som jag inte vet vad det har ätit, eller hur det har skötts
Lammfilé är fantastiskt, men jag har ju en förkärlek för kött med ben. Rosmarin- och citronmarinad. Lägg ner lammbogen, rör runt och var lite elak mot köttet
Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesisk gräslök)
8st Små färskpotatisar3msk Rapsolja1tsk Rosmarin, mortladHabssaltSvartpeppar2st Cocktailtomatkvistar100g Haricotes vertes2st Citronklyftor(Balsamicosirap med fikon. Grilla i en grillpanna ca 3min på vardera sida tills fisken är fast och klar i köttet
Putsa köttet fri från hinnor och onödigt fett. Här har jag använt rosmarin till en grillglaze. Pensla med glazen och lägg köttet på sidan av glöden (inte rakt över)
Klyfta potatis och rödbetor, häll över olivolja, pressa över några vitlöksklyftor, salt och peppar och lite färska örter, timjan och rosmarin blir perfekt
Rosmarin. Blanda kryddorna och gnid sedan in köttet med dem. Toppa med en rosmarinkvist. Skär upp köttet i centimetertjocka skivor och lägg sedan upp primörerna och sist krämen
Krydda märgpipan, med eller utan ben, med salt, svartpeppar, timjan, ingefära och rosmarin. Märgpipa är lite tuffare kött som kräver lite längre tillagning, oftast används det som kokkött och det passar det utmärkt till
rosmarin. Massera in blandningen i köttet och låt sedan vila tills det är dags att grilla. Lamm kan serveras vid olika temperaturer beroende på hur genomgrillat du önskar