Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Rosépeppar ger laxen en god söt-pepprig smak och det behövs inte mycket mer än så. Köp gärna färsk lax och pressa lite citronsaft över laxen för att göra den extra saftig
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxbitarna på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Krydda med havssalt och rosépeppar och ringla över lite olivolja
Igår fick jag äntligen min nya mobil. Min man var snäll och stressade in till stan efter jobbet och fixade ett nytt simkort (eftersom det gamla inte passar), så jag skulle kunna leka med min nya lur hela kvällen när han skulle bort
Rosépepparlax med saffransslungad fänkålssallad. Så här efter alla festligheter så kan det sitta fint med lite lättare mat, så kan man trycka ner dom sista skumtomtarna med lite bättre samvete
Bloggtorkan har antagit bibliska proportioner, inte bara här. Men så brukar det ju vara på sommaren, speciellt då vi har premierats med något jag vill kalla "Frickin' bra sommarväder - yeah baby
av Moster. I somras bjöd fina svärmor på en rosépepparlax som är "obligatorisk på menyn" när hon har - eller deltar i - de träffar som hon och hennes lapptäcksintresserade (f'låt, "quiltande") väninnor har flera gånger om året på olika platser i landet