Rosépeppargravad lax med senapssås Skär ut laxen i filéer, låt skinnet sitta kvar. Gnid in laxen med blandningen. Lägg gärna laxen “skavfötters” i en plastpåse www.koket.se
Pernod- och rosépeppargravad lax med Waldorfsallad Bara en del av laxen går åt, resten håller en vecka i kylen och kan också frysas. Vill du ta en genväg, köp färdiggravad lax i bit Svt
Whisky- och rosépeppargravad lax Eftersom jag är gift med en whiskysamlare är det konstigt att jag inte har provat grava lax i whisky tidigare, men bättre sent än aldrig Få lite matro
Apelsin- och rosépeppargravad lax med senapsmajonnäs Gravad lax. Dra loss benen som går i en rad längs den tjocka ryggbiten på laxen med en tång eller pincett ingelamlandberg
Julbord på Kangos Wärdshus Kanske också att den apelsingravade laxen hade lite för markerad apelsinsmak och att Cumberlandsåsen var aningen för tunn Den Rockande Kocken
Julbord på Kangos Wärdshus Kanske också att den apelsingravade laxen hade lite för markerad apelsinsmak och att Cumberlandsåsen var aningen för tunn Den Rockande Kocken
Rosépeppargravad lax Ta bort ev ben ur laxfilén. Skär laxen i två lika stora bitar. Lägg på den ena laxfilén med skinnsidan nedåt Matklubben.nu
Ny smak på gravlaxen? Why not whiskey och rosépeppar? Egentligen är jag inte så jätteförtjust i gravlax i allmänhet. Lägg till lite mer av salt, socker och whiskey per kilo så blir laxen lite fastare och får mer smak Tomtens Dotter