Rosepeppar sky recept

Höstig högrevsstek i lergryta

Höstig högrevsstek i lergryta

Sila bort grönsakerna från skyn och häll den i en kastrull, slå i en skvätt grädde (ca ½ dl) samt soya och ställ på spisen
Fläskfilé i rosépepparsås

Fläskfilé i rosépepparsås

Tag upp köttet och häll i 3 dl vatten i pannan och vispa ihop med skyn från köttet. Efter några timmars jobb i trädgården var det dax att laga mat
Biffar i rosépepparsås

Biffar i rosépepparsås

Häll i rosépepparn i stekpannan i skyn som finns kvar efter stekningen av biffarna. Två ord för att beskriva den här rätten
Fläskfilégryta med gräslöksost

Fläskfilégryta med gräslöksost

500 gram fläskfilé, 1 msk smör, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 2 dl sky, 2 dl lätt crème fraiche, 125 g färskost med gräslök (11 %), 2 msk dijonsenap, ev 2 msk hackad persilja, ev 2 tsk krossade rosépepparkorn (jag bytte ut det mot chiliflakes istället), sugar snaps. 2 dl sky
Fläskfilé i rosépepparsås

Fläskfilé i rosépepparsås

1 dl stek sky / 2 msk koncentrerad fond + vatten. 1 dl stek sky / 2 msk koncentrerad fond + vatten. Fläskfilé i rosépepparsås
Supergoda champinjoner till kött!

Supergoda champinjoner till kött!

Såsen gjorde jag på skyn, lite små champinjonbitar, rosepeppar, kalvfond, vatten och milda mat 4%. Supergoda champinjoner till kött
Höst och älgstek

Höst och älgstek

Mot slutet, häll i 1 dl vatten så att det blir sky. Skyn från steken (sila ner den i en kastrull) 33 cl porteröl (eller det du har hemma) 1 dl portvin (eller röödvin) 1 köttbuljongtärning (om inte skyn från steken är för salt) 1 dl grädde Koka upp och smaka av
Pepprig kotlettrad & rotfrukter

Pepprig kotlettrad & rotfrukter

Sila av skyn och smaka av med salt. Skyn. Ugn 150° + 225°. Sätt ugnen på 150°. Mortla rosé- och grönpeppar fint och blanda med svart- och vitpeppar, salt samt dijonsenap
Älgbog med asiatisk touch

Älgbog med asiatisk touch

Börja med en mindre mängd sky så att det inte blir för starkt. Till sås använde jag ungefär 1 dl av stekskyn och 1-2 dl grädde

Helstekt fläskfile med rosépepparsås

Slå skyn som bildats i folién ner i såsen. Stekskyn från fläskfilén + saften från ugnsstekningen. Stekskyn från fläskfilén + saften från ugnsstekningen
Rosépepparstekt fläskfilé

Rosépepparstekt fläskfilé

Sky från köttet. Pensla köttet med olja och krydda med salt och rosépeppar. Bryn runt om ca 5 minuter. Efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter